VIDEO | Scandal la Primăria Capitalei. Președintele de ședință CGMB este acuzat că ar fi încercat să blocheze accesul locuitorilor din Greenfield în sala de Consiliu | DECLARAȚII EXCLUSIVE

Publicat: 31/01/2023, 16:27
Actualizat: 31/01/2023, 20:04

Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în frunte cu președintele de ședință, Andrei Rigu, sunt acuzați că ar fi încercat să blocheze participarea la ședința ordinară de marți a celor care locuiesc în Cartierul Greenfield, care au venit la Primărie să protesteze, dar și să ia cuvântul după ce principalul lor drum de acces în cartier a fost închis.

Andrei Rigu (USR), președintele de ședință a Consiliului General al Municipiului București, este acuzat că ar fi încercat să blocheze participarea cetățenilor din cartierul Greenfield, care au venit la Primăria Capitalei pentru a discuta în ședința CGMB problema cartierului, după ce drumul de acces prin pădure a fost închis recent.

„La fiecare ședință CGMB, cetățenii care doresc să participe la ședințele noastre de consiliu se pot prezenta, înscrie pe listă și pot primi acces în sala de ședințe. În cadrul ședinței de astăzi, 31 ianuarie, accesul în sala de ședințe a fost discriminatoriu, președintele de ședință, domnul Andrei Rigu, nepermițând participarea cetățenilor municipiului București, locuitori ai cartierului Greenfield.

La insistențele noastre, ale consilierilor PNL, cât și ale celor de la PSD, accesul a fost permis, după aproximativ două ore de așteptare în frig. Aceste comportamente discriminatorii față de cetățenii Capitalei nu ar trebui să aibă loc în instituția care îi reprezintă, Primăria Municipiului București”, a declarat, pentru Gândul, Florin Melciu, consilier CGMB.

Ce spune consilerul USR Andrei Rigu:

„Le-am permis accesul în mod oficial, prin răspuns de la cabinetul președintelui de ședință, de la începutul ședinței. Ei au terminat protestul la ora 15.00 fără 20 și atunci au decis sa urce în sală”, a declarat Andrei Rigu pentru Gândul.

De ce s-a blocat drumul Vadul Moldovei

În cele din urmă, aproximativ 10 persoane, locuitori ai Cartierului Greenfield, au fost lăsate să intre în sala de Consiliu de la Primăria Capitalei, unde, unii dintre ei, ar urma să ia cuvântul, dacă li se va permite.

Zeci de persoane, locuitori ai cartierului Greenfield, au protestat, marți, la Primăria Capitalei, după ce drumul Vadul Moldovei a fost blocat de către Romsilva, în urma unei decizii a instanței.

Locuitorii din Greenfield vor ca Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 să rezolve problema acestui drum.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a pus în executare o decizie judecătorească și a închis accesul pe drumul forestier din strada Vadul Moldovei.

În prezent, accesul din cartierul Greenfield către București se face doar prin Aleea Teișani, un drum cu o singură bandă pe sens, lucru care provoacă zilnic un blocaj de proporții în trafic.

Daniel Ciungu, consilier local PNL la Sectorul 1, a declarat, recent,  în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că primarul Clotilde Armand le-a promis locuitorilor din Cartierul Greenfield, în campania electorală, că Primăria va prelua în administrare drumul Vadul Moldovei, arteră închisă recent de Romsilva, care a pus în executare o hotărâre judecătorească.

Daniel Ciungu susține că primarul Clotilde Armand trebuie să ceară drumul Vadul Moldovei de la Romsilva.

„Punctul 2 din ceea ce a promis primarul Clotilde Armand pentru Cartierul Greenfield este fix asta: preluara și administrarea drumului Vadul Moldovei la Primăria Sectorului 1. A promis acest lucru, și de doi ani refuză. Trebuie să facă plata (către Romsilva – n.r.) și să facă o dispoziție de primar, prin care solicită drumul de la Romsilva”, a declarat Daniel Ciungu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”

Nicușor Dan susține că s-a întâlnit marți cu cei de la Greenfield

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că s-a întâlnit marți cu reprezentanții locuitorilor din Greenfield.

„Am avut azi o discuție cu reprezentații locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier.

Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1.

Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a precizat, marți, Nicușor Dan.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună...
Ce se întâmplă dacă țineți pâinea la frigider, de fapt. Efectul la care nu v-ați...
Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar. Denunțătorul, amenințat că...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
O româncă din Italia a fost găsită într-o râpă adâncă de 30 de metri, după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Vouchere de 200 DE EURO decise în România. Cine sunt cei care VOR PRIMI sumele
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Preşedintele Cehiei a suferit un accident. Care este starea de sănătate a liderului ceh
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
(P) Ulei pentru cutie de viteze manuală: caracteristici de care să ții cont pentru ca...
×